söndag 20 januari 2013

om att börja skriva igen

En gång skrev jag på en blogg om det som jag tänkte kring förskolan och det som hände där. Sedan blev jag ledsen och besviken och förbannad. Mycket av besvikelsen låg i hur en del saker hanterades på mitt jobb och jag tappade inspirationen, lusten och viljan att skriva om det som jag tidigare ägnat så mycket energi och tankar åt.

Nu har det runnit en del vatten under broarna och jag tänker igen. Jag tänker faktiskt så mycket att jag tänker att jag vill skriva om det och tänka högt.

Jag vet inte hur ofta inläggen kommer att dyka upp, eller om någon kommer att läsa dem, men ändå, jag är tillbaka igen...

...och jag lägger ut en tanke som jag tänker just nu.

Jag tror att alla som arbetar i förskolan kan vara överens om att det finns både teori och praktik i förskolan, men på vilket sätt, hur är de sammanlänkade eller åtskilda och vilken teori?

Förskolläraren sägs ju ha det teoretiska huvudansvaret men, vet man själv ens vilken teoribildning man använder sig av i sitt arbete? Är det alltid självklart? Jag vill gärna höra fler tankar kring detta, om nu någon skulle läsa detta vill säga.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,