måndag 8 februari 2010

Försök inte! Jag vet nog att ni är betydligt fler som sitter där och tycker något om hemvråns vara eller ickevara!

3 kommentarer:

Hanna sa...

Bara en kort reflektion:

Det handlar ju naturligtvis inte om dockors, bilars, bygghörnors eller hemvrårs vara eller icke vara. Det handlar om hur vi som pedagoger lägger fram och presenterar dessa för barnen. Vi måste visa att alla barn är lika välkomna att leka överallt och med alla leksaker.

Linda Linder sa...

Håller med Hanna :)
Jag tänker på hemvrån som en viktig del av barnens möjligheter till lek. Här berabetas vardagen och familjens relationer och görande. Närvarande pedagoger och en tillåtande miljö är det som är viktigt! Som pedagog är det också viktigt att våga ifrågasätta och vända upp och ner på barnens förgivettagande när det gäller roller och händelser i leken. Vi ska vara därsom ett motstånd något för barnen att stångas med :)

Lenox sa...

Jo men är det inte det jag har sagt? Att det beror på? Att en kass hemvrå nog förstärker könsrollerna osv. Men någonstans just nu går våra tnakr mer kring vad är det egentligen barnen leker och gör i hemvrån och hur kan vi utmana dem kontra hur kan man låta dem ha ett undersökande förhållningssätt och hur kan vi ha ett undersökande förhållningssätt när vi ser på vad det som sker i hemvrån. Det är enkelt att ha det i bygglek tex men hur förhåller vi oss till hemvrån.. ja ungefär så. Eller inte men vi tänker i alla fall :)